RSS  Sitemap Zoeken Afdrukken
   

Nieuwsbericht

Bookmark and Share

01/31/14

Nieuwe website Stadsboerderij Kortrijk

Het project 'Stadsboerderij Kortrijk' kan vanaf nu gevolgd worden op de website www.stadsboerderij.coop

 

Voor informatie kun je terecht bij:

Vriendelijke groet,

 

 

 

05-11-2010 (13:50)

Barbootel Ahoi geopend!

 

Op vrijdag 2 juli werd BARBOOTEL AHOI officieel gedoopt. BARBOOTEL AHOI is een uniek project dat bijna 2 jaar geleden werd opgestart. Ahoi vzw, een vereniging in het zog van Kanaal127, kocht een oud vrachtschip (de CADENTIA) dat vervolgens volledig werd omgebouwd tot een hip en comfortabel bar-bootel, het eerste en vooralsnog enige in Kortrijk en omstreken. 

 

BARBOOTEL AHOI is het prototype van een innovatief sociale economie project. Van bij het begin was het de intentie om de renovatie van het schip zoveel als mogelijk door zogenaamde kansengroepen te laten uitvoeren. Ook voor de uitbating van het BARBOOTEL zal beroep gedaan worden op mensen die moeilijk hun plaats vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

 

Naast deze sociale tewerkstelling was ook het ecologische en duurzame karakter een belangrijke prioriteit bij de opmaak van de plannen. Zo werd er tijdens de renovatiewerken voortdurend gezocht naar de meest milieuvriendelijke materialen en oplossingen, en zal er hoofdzakelijk gewerkt worden met lokale leveranciers en streekeigen produkten. BARBOOTEL AHOI is ook een infopunt inzake Duurzaam Toerisme.