RSS  Sitemap Zoeken Afdrukken
   

Nieuwsbericht

Bookmark and Share

01/31/14

Nieuwe website Stadsboerderij Kortrijk

Het project 'Stadsboerderij Kortrijk' kan vanaf nu gevolgd worden op de website www.stadsboerderij.coop

 

Voor informatie kun je terecht bij:

Vriendelijke groet,

 

 

 

17-01-2012 (15:57)

Kanaal127 partner in het WinWin-project!

 

Het WinWin project is een project waarbij verenigingen en bedrijven elkaar versterkenNoteer in uw agenda: 20 maart 2012! Dan wordt in Kortrijk voor de eerste keer de win-win beurs georganiseerd.

 

Het woord Win Win geeft duidelijk aan waarover het gaat: twee partijen gaan aan tafel zitten en bespreken wat ze voor elkaar kunnen doen. Alleen, dit engagement gaat tussen verenigingen en bedrijven, en er komt een contract van. Bijvoorbeeld: een jeugdvereniging moet dringend haar lokalen herschilderen. Ze gaat daarvoor in zee met een firma die de verf levert. In ruil spreken ze met de bedrijfsleider af dat ze op zijn open dag meehelpen in de zaak. Door bijvoorbeeld aan kinderanimatie te doen of door oppas te spelen. De bedrijven en verenigingen kunnen zich aanmelden via de site http://www.kortrijk.be/economie/win-win. De uitwisseling kan heel breed gaan, maar de initiatieven worden onderverdeeld in een 6-tal initiatieven. Iedere categorie krijgt een soort coach. Over geld wordt er niet gesproken, wel over dienstverlening aan elkaar.  Om dat te stroomlijnen is er op 20 maart vanaf 19u in de NMBS-loods van Kortrijk een beursmoment. Daar worden de verenigingen en bedrijven verwacht die een aanbod deden en daar gaan we dan met de coach kijken of de dienstverlening kan plaatsvinden. Verenigingen zijn vaak op zoek en bedrijven willen misschien maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is hier voor beiden een toegevoegde waarde. De Stad Kortrijk trekt het initiatief maar er zijn nog een paar andere partners - lokale partners zoals Kanaal127 en het Streekfonds en nationale partners zoals de Koning Boudewijnstichting. Die laatste partner bewaakt het concept.   

 

Kortrijk Xpo

 

In Kortrijk engageert de general manager van Kortrijk Xpo Saskia Soete De Boosere zich als meter van het project. Ze gelooft in een dergelijk systeem. Saskia: "Mensen die het beste van zichzelf geven, vormen de basis voor welvaart en welzijn".